perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lankkua ja juoksukoulua

Jees,
nyt 5:2 on historiaa ja yritän elää siten, että katson mitä syön ja siis näytän siltä mitä syön ;)
Paahtopaisti on uunissa pääsiäisen kunniaksi.

Tänään teimme 10 kilometrin "patikkalenkin" läheisessä metsässä. Olipas aika hauska lenkki, koska en ole ennen kulkenut läheskään kaikkia niitä polkuja, vaikka ne ovat tosi lähellä tätä paikkaa, jossa asun. Hieno juttu!

Lankutin myös tänään 4 minuuttia ensimmäistä kertaa ja se on kumma, että aina kun lisää puoli minuuttia niin se entinen kamala aika tulee kyllä täyteen mutta uusi puoliminuuttinen on tosi pitkä ja sillä hilkulla, että jaksaako vai ei. Tähän asti olen jaksanut "ohjeen" mukaan. Nyt ei olekaan enää haasteesta kuin kolme päivää jäljellä, mutta jatkan sitä sen jälkeenkin. Kummasti keskivartalo saa kyytiä ja luulen, että se alkaa myös näkyä jossain vaiheessa.

Juoksukoulua on ollut viime tekstin jälkeen kaksi kertaa ja vielä on siis yksi jäljellä.
Tässä muistiinpanoja teoriasta:
Toisella kerralla oli vuorossa juoksutekniikka ja siihen vaikuttaa monet asiat; raajojen pituus, lihastasapaino ja juoksemisen määrät. Näistä muodostuu jokaisen oma tyyli.

Juoksukoulu on Turengin kirjasto/liikuntahallissa



Kunnon kasvamisessa on muistettava että pitää rytmittää oikein harjoitus ja lepo. Mitä vanhempi on sitä pitempi aika menee palautumiseen.
Yleinen lihaskunto pitää ryhdissä ja hyvä lihastasapaino helpottaa asennon pitämistä tehokkaana.

Eteenpäin vievä voima: sivuttaisliikkeet kuluttavat turhaan energiaa samoin pomppiminen, laahustaminen hidastavat juoksua ja taloudellisuus kärsii.

Takapuoli ei saa jäädä taakse... lantio pidetään ojennettuna korkealla. Katse suunnataan horisonttiin ei jalkoihin. Hartiat rentona, polvi aina ylös.

Tekniikkaa voi parantaa erilaisella vauhdilla. Hyvä tekniikka pitää opetella hiljaisella ja kovalla vauhdilla. Rauhallisen lenkin välissä voi tehdä pyrähdyksiä. Ne parantavat juoksuaskeleen tehokkuutta.
(Esim. 4 x 60-100 metriä)

Koordinaatioharjoitukset parantavat myös juoksutekniikkaa. Erilaiset hyppelyt, loikat lisäävät kimmoisuutta ja nopeuttavat juoksuaskeleen kontaktia.
Juostessa pitää rentoutua, jolloin säästää energiaa ja juoksu on siis taloudellisempaa. Rullaten kantapää edellä päkiän kautta ponnistus.
Harjoituksia:
- kanta-päkiä vuorotellen ensin paikallaan sitten lyhyin askelin eteenpäin
- eteenpäin vaihtoaskelin (suunta eteenpäin)
- polvennostojuoksua ja siitä vähitellen normaaliin juoksuun
- kantapäät takapuoleen -juoksua.

Kyllä tämä vielä tästä...

Tämä riittänee tällä kertaa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti