torstai 3. huhtikuuta 2014

Junnaa junnaa

Moikka taas pitkästä aikaa. Nyt on paino jämähtänyt paikoilleen.. Hyvin alkanut pudotus on historiaa ja taidan lopettaa 5:2 sydeemin. Tosiasia on, että sitä tulee tankattua viitenä päivänä myös niiden kahden edestä. No,viisi kiloa tuntuu olevan pysyvästi pois, mutta se ei riitä.

Olen käynyt muutaman kerran hikoilemassa tehotreenissä ja zumbassa. Se on ihan kivaa ja tuntuu kropassa, mutta jotenkin ei oikein innosta.


Eilen aloitin juoksukoulun, jotta saisin faktatietoa juoksemisesta ja asiantuntijan ohjausta. Minähän olen entinen urheilija (kovin kunto sijoittuu b-tyttö -aikaan) ja myös aikuisena juossut muutenkin kuin yöjuoksua ja miesten perässä.

Juoksukoulua on neljä kertaa ja eilisen saldoa on mm. 
Täytyy olla TAVOITE.
Harjoittelun SÄÄNNÖLLISYYS on kaiken a ja o.
MONIPUOLISUUS eli harjoittelun rasituksen vaihtelevuus sekä eri lajien hyödyntäminen on tärkeää.

Ensin pitää saada peruskestävyyttä. Ihan sama juoksetko, hiihdätkö, pyöräiletkö vai uitko. Matalalla sykkeellä  (60-70 % maksimisykkeestä). Tällä saadaan keuhkot, sydän ja verisuonet mukaan.

Ja sitten välillä vauhtikestävyyttä ja vauhtileikkejä harjoitteluun, jotta ei mene tylsäksi.

Maksimisykkeen saa varmimmin tietää testaamalla, mutta peruskaava antaa osviittaa. Yli 50-vuotiaalla se lasketaan siten että 205 - puolet iästä. Meikäläisen maksimisyke olisi tuon kaavan mukaan 177 (205-28).

Ja siitä 60-70 % on n. 107-124. Luulisin, että on aika lähellä totuutta.

Laitan tänne tulevaisuudessa lisää tietoa itselleni muistiin ja teille luettavaksi.

Seuraavaksi on mentävä kauppaan ostamaan juoksutamineet... eivät meinaan vanhat sopineet. Olin aika koominen näky eilen (ainakin omasta mielestä) talvisissa tuulipuvunhousuissa ja liian pienessä juoksutakissa ;)

Ja taidan myös hankkia uuden sykemittarin. Katsotaan mihin päädyn. Tekisi mieli ostaa sellainen, jonka tiedot saa siirrettyä tietokoneelle. Josta tulikin mieleeni, että harjoittelusta pitää pitää HARJOITUSPÄIVÄKIRJAA, johon kirjoitetaan mitä, milloin, kuinka paljon ja myös tuntemukset!

.... jatkuu huomenna tai joskus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti