lauantai 12. tammikuuta 2019

Tammikuu

Tammikuun alku on mennyt tosi nopeasti. Nyt on jo 12. päivä. Ensimmäinen viikko oli vielä lomaviikko, mutta nyt on jo viikko töitä takana.
Menneen joulun torttumalli oli tämä. Taisin leipoa eniten torttuja moneen muuhun jouluun verrattuna ja syödäkin niitä enemmän. Nämä olivat niin hyviä.
 Lomalla kävimme Oodissa, Helsingin uudessa kirjastossa. Sieltä on hienot näkymät joka suuntaan.
Silloin vielä oli kirjoja hyllyssä, nyt myöhemmin luin lehdestä, että lastenosastolla suurin osa kirjoista on lainassa ja hyllyt huokuvat tyhjyyttä. Ihmiset käyvät tutustumassa kirjastoon ja lainaavat samalla kirjoja tietty.
Uutena vuotena emme lähettäneet raketteja ja olimme sisällä koko illan. Molemmat koirat pelkäsivät ja Iines katsoi parhaaksi mennä osittain pöydän alle piiloon/suojaan. Raketteja lähetettiin mielestäni vähemmän kuin ennen. Ilmastotalkoot alkavat "purra".
1.1.2019 heti klo 0.00 alkoi tipaton tammikuuni ja terveellisempi elämä. Kantapää kiukutteli edelleen ja kävin lääkärissä kysymässä siihen hoito-ohjeita. Kantapäässä on "luupiikki", vaikka ei siellä mitään luupiikkiä ole vaan kipu on välillä ihan kuin siellä olisi joku pikkunupi tai neula. Siitä kai arkikielinen nimi johtuu. Ostin tämän alla olevan venytyssukan apteekista. Sitä pidetään öisin ja se pitää jalkapohjan pienessä venytyksessä. Lääkärin ohjeistus oli, että ei isoa rasitusta vaan venytystä esim. pallon kanssa, pohkeen hierontaa/rullausta, jääpussia ja sellaista. Jos ei mene ohi, niin laitetaan kortisonipiikki, jota en missään tapauksessa toivo.
Loman lopuksi lähdin veljeni kanssa Rovaniemelle siskon luokse. Perjantaijunalla mentiin ja Loppiaisena tultiin takaisin. Kävelykadulla oli upea muumiveistos. Napapiirillä olisi ollut Muumien lumilinna, mutta aika ei riittänyt lähteä sinne, pääsymaksukin oli sitä  luokkaa (30 €), että siellä olisi pitänyt viihtyä pidempään.
 Kävelykadulla oli myös monta Ice Baria. Aamulenkillä piti koeistua yksi niistä.
Tällainen kummastus löytyi myös kävelykadulta, pankkiautomaattikontti. Automaatit oli poistettu seinistä ja tämä oli saatu tilalle. Toimiva peli.
Kemijoessa piti käydä uimassa ja kylmäähän vesi oli. Ehkä vielä kylmempää kuin täällä Hämeenlinnassa.
 Upea päivä.
 Jätkänkynttilä on hieno myös päivänvalossa.
Suomen nuoret voittivat jääkiekon MM-kultaa ja tässä sisko ja veli lähettävät onnen toivotukset joukkueelle ison lumikasan päältä. Heidän oli pakko kiivetä sinne.Minä en kiivennyt jalkani takia. Sen jälkeen tehtiin lumienkeleitä siskon kanssa. Olipas mukavaa.
Tulomatkalla neuloin toisen sukkani valmiiksi, toinen on vielä vaiheessa, loppusuoralla kuitenkin.
Tipaton on pitänyt, karamellit, jäätelöt ja suklaat on jäänyt syömättä. Leipää olen vähentänyt ja olen syönyt normilounaan joka päivä. Viikonloppuna nautin kahvin kanssa pullan tai muun leivonnaisen (molempina päivinä).
Olo on ollut hyvä, vatsassa ei ole ollut turvotusta, eikä tämä ole ollut yhtään vaikeaa. Helposti mennään tammikuun loppuun ja herkkujen rajoittaminen jatkuu siitä edelleen, Crossfit-harkkoja on ikävä, mutta nekin jatkuvat helmikuussa, jos ja kun jalka antaa siihen mahdollisuuden. Mielestäni se on paranemaan päin.
Hyvää vuotta 2019 teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti