maanantai 26. kesäkuuta 2017

Kesähuone

Kesähuone, jossa ei ole kesäkeittiötä, vain katto,lattia, seinät ja seinillä ikkunat. Mitä sillä tekee?
- siellä voi nukkua
- siellä voi lukea
- siellä voi neuloa
- siellä voi supattaa salaisuuksia
- siellä voi vain olla

Tästä se lähti. Ensin tehtiin tilaus ja sitten tehtiin pohjat.
10 neliötä ulkomitoilla.Tässä huone on vielä tekopaikalla Ratasniityssä Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Sitä rakentamassa oli kaksi opiskelijaa. Jesse on kirjoittanut puumerkkinsä lattiaan, joten oletan, että  hän on ollut toinen heistä.
Toukokuun puolen välin jälkeen kesähuone saapui juhlallisesti paikalle. Opiskelijat olivat pääosassa tässäkin vaiheessa opettajan ohjauksessa.
Siinä se seisoo tyylikkäänä. Kaksi ikkunaa on tehdasvalmisteisia ja avautuvia. Muihin aukkoihin tulee vain lasit listoilla. Tässä vaiheessa niitä ei vielä ole.
 Ovi on myös tehdasvalmisteinen ja siihen tulee oikea lukko.
Kesähuone maalattiin samalla värillä kuin talokin. Maalaus oli tarkkaa työtä, kun ensinnäkin noviisit oli asialla ja toiseksi kaikki kulmat yms. olivat jo paikoillaan eli jatkuvasti sai varoa, ettei sotke maalilla vääriä lautoja.
Maalausurakka alkaa olla jo voiton puolella. Kaikki on maalattu kahteen kertaan. Ikkunalaudoissa on vielä maalarinteipit. 
Nyt on  mökki maalattu, kaikki lasit paikoillaan ja timanttituijatkin istutettu rajan tuntumaan. Sisäpuolelta maalasimme kattotuolit valkoisella ja seinät kuultavalla lahosuojalla. Lattiassa on venelakka kuten myös ikkunoiden pokissa.
Vanhat kulahtaneet korituolit saivat peitokseen kukkakankaat, jotka odottavat vielä reunojen huolittelua. Vanha kaapisto on anopin peruja ja sopii kesähuoneeseen oikein hyvin.
Aukeaviin ikkunoihin tulee vielä listat ja sen jälkeen kaikki alkaakin olla kunnossa. Kierrätyskeskuksesta haen vielä sängyn, Jyskistä patjan ja näkösuojaksi ikkunoihin tulee ohuet verhot. Sen jälkeen onkin mahdollista ottaa vaikka päikkärit tai vain kuunnella sateen ropinaa.
Hiuksetkin saivat uutta "maalia", sävyä ennen kevätjuhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti